INGREDIENTES:
22 culleradas de fariña
22 culleradas de azucre
200 gramos de manteiga
Un vaso de leite
Un ovo grande
Dúas mazás
Dificultade: doadiño
Persoas: 4 (ou 1 se é comellón/a)
PREPARACIÓN:
Coa fariña, o azucre e a manteiga prepárase unha masa nunha cunca mesturando todos estes ingredientes. Amásase ben. Mondamos as mazás e cortámolas en anacos finos. Logo, nun molde sen manteiga, ponse a metade da masa estirada. Enriba engádense as mazás. Despois tapámolas coa outra metade da masa. Mentres quentamos o forno a 200º, batemos o ovo co leite. Botámolo por enriba da masa e enfornamos unha media hora máis ou menos ata que calle ben o leite.
Aconséllase comelo o día seguinte par ao almorzo.
Pódese adornar con azucre glass ou un pouquiño de marmelo.
BOÍSIMOOO!!!
(Marta Fuego, 1º NB)
Este blog creado no seo do Departamento de Galego da EOI de Ponferrada quere achegarse máis ao alumnado así como a todas aquelas persoas que desexen amosar as súas inquedanzas e pensamentos sobre diferentes temas que iremos ofrecendo.
Páginas
Benvida
Ola a todos e a todas.!!
Dende o Departamento de Galego da EOI de Ponferrada queremos iniciar este novo curso lectivo cun blog no que o alumnado e todas aquelas persoas que o desexen nos fagan saber as súas inquedanzas sobre os diferentes eidos temáticos que iremos creando.
Agardamos as vosas colaboracións!
Dende o Departamento de Galego da EOI de Ponferrada queremos iniciar este novo curso lectivo cun blog no que o alumnado e todas aquelas persoas que o desexen nos fagan saber as súas inquedanzas sobre os diferentes eidos temáticos que iremos creando.
Agardamos as vosas colaboracións!
No hay comentarios:
Publicar un comentario