INGREDIENTES:
- 150 gr. de fabas (de Lourenzá, xaora).
- 500 gr. de patacas.
- Verdura (grelos, repolo, nabizas...)
- 1 óso de porco da parte do espiñazo.
- 50 gr. de unto.
- Sal.
- Aceite de Oliva.
PREPARACIÓN:
O primeiro que debemos facer é deixar a remollo as fabas a noite anterior.
Poñemos nunha ola con auga as fabas, o unto, o sal e deixámolo cocer devagar durante unha hora e media. Engadimos as patacas troceadas e continuamos a cocción. Cando as patacas estean case feitas, botamos a verdura troceada coa man. Sacámos o unto e machucámolo encol dunha culler para que solte a esencia e devolvémolo á ola. Por último, deixamos cocer ata que as patacas estean listas. Deixamos repousar un intre e servimos. Rico, Rico!
(Cociñeiro Luís del Río, 1º NB, tres estelas Michigrín)
No hay comentarios:
Publicar un comentario